Försvarshögskolan logotyl, endast sigill. Cirkelformad linje med blad och ett svärd med en fjäder över i mitten.

Presentia studia securitas futura

Försvarshögskolans studentkår representerar dig och dina intressen i frågor som rör din utbildning. Kåren är en demokratisk och ideell sammanslutning av studenter.

Vill du ha ut maximalt av din studietid på Försvarshögskolan?

Välkommen att bli medlem i kåren!

Medlemskapet i kåren kostar 150 kronor per termin och betalas via bankgiro. Du ansöker om medlemskap genom att fylla i anmälningsformuläret. Där hittar du också instruktioner för betalning av medlemsavgiften.

För att stå kvar som medlem måste du anmäla dig på nytt varje terminsstart. Om du har frågor om medlemskapet i kåren hör av dig till: medlem.karen@fhs.se

Bli medlem i kåren

Varför ska jag vara medlem? 

Kårens medlemmar har tillgång till flera förmåner som underlättar studentlivet. För att ta del av förmånerna behöver du ansöka om medlemskap i kåren.

 

Påverka under studietiden

Som medlem i kåren kan du vara med och påverka din utbildning och studentlivet på Försvarshögskolan. Kåren driver studentfrågor i flera av högskolans beslutande organ, inklusive styrelse, forsknings- och utbildningsnämnd och ämnesråd.

 >

Mecenatkort

Mecenatkortet är ett medlems- och förmånskort för studenter. Som medlem i Försvarshögskolans studentkår får du automatiskt ett Mecenatkort. Med mecenatkortet kan du köpa produkter, tjänster och resor med studentrabatt.

Mecenat
 

Bostadskö för studenter

Som medlem har du möjlighet att stå i bostadskö och söka studentbostad hos Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB).

Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB)

Engagera dig i kåren

Gå med i en sektion

Vill du påverka din utbildning? Då är du välkommen att gå med i en sektion. Hör av dig för mer information.

Läs mer om sektionerna

Gå med i ett utskott

Vill du engagera dig i studentlivet på Försvarshögskolan? Välkommen att gå med i kårens utskott.

Studentkåren består av två utskott vilka du som medlem kan engagera dig i. Utskottets verksamhet ska utgå från studenternas intresse och riktas mot alla skolans studenter.

  • Arbetsmarknadsgruppen Kompass (AMG).
  • Studiesociala utskottet.

Läs mer om utskotten

Bli medlem